Eriksbergs festplats var under senare delen av 1800-talet ett torp som ägdes av Sven Borgström. Han ägde även den gård som ligger strax öster om denna plats. Torpet kallades Berget eftersom det låg i närheten av det berg som är byns utsiktsplats, Killingarresten.
Skomakar-Erik och Justina
År 1886 köpte skomakaren Erik Ersson en del av torpet åt sig och sin hustru Justina Olofsdotter. Justina var dotter i den gård som ligger nära Borggården. Hon hade nyligen fått ut sin arvslott, 400 kr, så att de kunde betala kontant. Platsen fick då sitt nuvarande namn Eriksberg. Det dröjde dock till 1907, innan Skomakar-Erik och Justina flyttade till Eriksberg. Då hade de byggt en stuga, som låg ungefär där serveringslokalens vinkelbyggnad nu ligger. Stugan revs på 1980-talet. Så småningom flyttade familjen till det timmerhus, som idag innehåller serveringslokalens köksdel.
Familjen fick tolv barn, varav tre dog i unga år, två i drunkningsolyckor. Dottern Anna, som sitter på marken på bilden, gifte sig med Anton Westerberg, Lill-Anton, och flyttade på 1920-talet in i det först byggda huset. De fick tre barn. Anna dog 1953 och Lill-Anton 1952.
Fotografiet är taget år 1909 och visar Erik och Justina med barnen Julius, Karolina, Edvard, Algot Seth, John och Anna framför det första hemmet på Eriksberg.
Festplats
År 1950 såldes Eriksberg till Borgvattnets Idrottsklubb. Föreningen hade en längre tid sökt en lämplig festplats. Det gamla föreningshuset var i dåligt skick och krönikespelet ”Vestvattentjuven” skulle ha premiär nästa sommar. En öppen dansbana byggdes och i husen ordnades för servering. Sedan dess har Eriksberg utvecklats och blivit en plats där många artister och dansorkestrar framträtt.